Користь мінеральної води чи шкода мінеральної води: вплив на організм

Вода є основою життя - і це беззаперечний факт. Наш організм складається наполовину з води і тому дуже важливо вчасно поповнювати баланс води, щоб не втрачати життєво необхідну рідину.

На сьогоднішній день існує величезне різноманіття питних та мінеральних вод. Тому дуже важливо знати все про мінеральну воду, а найголовніше - яка користь мінеральної води, а також шкода мінеральної води для організму, про які ми докладніше розповімо вам у цій статті.

Користь мінеральної води: вплив на організм

polza i vred mineralnoy vody 1Мінеральна вода містить безліч мікро- та макроелементів, які ефективно відновлюють водно-сольовий баланс у нашому організмі. Це можуть бути такі речовини, як гідрокарбонати, хлориди, сульфати, натрій, бром, магній, кремній та безліч інших елементів.

Вплив на організм та користь мінеральної води більшою мірою визначаються саме наявністю даних елементів. Необхідно також пам'ятати, що мінеральна вода, у залежності від кількості даних корисних елементів, може бути трьох типів: столова, лікувально-столова або лікувальна, яку рекомендовано вживати під наглядом лікаря.

Так, наприклад, користь мінеральної води з магнієм у тому, що вона нейтралізує негативний вплив стресу. При захворюваннях шлунково-кишкового тракту та сечокам'яній хворобі корисно пити гідрокарбонатні мінеральні води. А ось сульфатні мінеральні води необхідно пити при ожирінні та цукровому діабеті, і не рекомендується вживати при остеопорозі. Шкода мінеральної води із сульфатами полягає у тому, що вони перешкоджають засвоєнню кальцію з їжі. Користь мінеральної води, в якій міститься йод, є беззаперечною для людей із захворюваннями щитовидної залози.

Крім цього, мінеральна вода добре підходить для пиття у жарку погоду, при активних заняттях спортом, коли організм потребує відновлення водно-сольового балансу.

Користь мінеральної води: вода із газом або без

polza i vred mineralnoy vody 2Популярне питання – яку мінеральну воду вибрати: газовану чи без газу? Виробники мінеральних вод пропонують широкий асортимент різних видів вод, що ще більше ускладнює вибір мінеральної води.

Вуглекислий газ є природним консервантом, який дозволяє зберегти всі корисні речовини у мінеральній воді, запобігаючи їх окисленню. У природі існують мінеральні води, які вже насичені природним вуглекислим газом, але джерел таких мінеральних вод вкрай мало.

Користь мінеральної води з газом беззаперечна у жарку погоду, так як така вода чудово втамовує спрагу та освіжає організм, насичуючи його корисними елементами.

Але бувають випадки, коли мінеральна вода із газом підвищує кислотність та призводить до метеоризму, в зв'язку з цим, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також маленьким дітям краще не зловживати водою з газом. Шкода мінеральної води з газом може бути не такою відчутною, але краще нею не зловживати.

Шкода мінеральної води

Мінеральну воду необхідно вживати з обережністю і ні в якому разі не використовувати її у якості щоденного напою. Замість довгоочікуваної користі, ви цілком ймовірно можете отримати шкоду від мінеральної води при вживанні її у великих кількостях. Мікро- та макроелементи, що містяться у воді можуть призвести до накопичення величезної кількості солей в організмі, що в свою чергу, може викликати проблеми із суглобами та нирками.

Шкода мінеральної води, яка містить у своєму складі вуглекислоту у великій кількості, і в поєднанні з низькою температурою води, в шлунку може викликати газоутворення, що в подальшому може спровокувати виразку.

Також можлива зміна артеріального тиску, безсоння, зайва нервовість, що може бути побічною дією мінеральної води на організм. Тому вкрай важливо при вживанні мінеральних вод спостерігати за реакцією організму, щоб шкода мінеральної води на організм була мінімальною.

Правила вживання мінеральної води

polza i vred mineralnoy vody 3Багато хто задається питанням, як правильно необхідно пити мінеральні води, щоб користь мінеральної води була максимальною, і, відповідно, шкода мінеральної води на організм були мінімальними.

Для цього є кілька правил вживання мінеральної води. Важливо знати, що пити мінеральну воду необхідно за чверть години до їди. І найкраще вживати мінеральну воду курсами. Один курс застосування мінеральної води - не більше півтора місяці.

Також важливу роль відіграє температура мінеральної води. Щоб користь мінеральної води була максимальною, а шкода мінеральної води були мінімальними, краще всього проконсультуватися із лікарем по цьому питанню.

Користь мінеральної води безсумнівна для профілактики та лікування багатьох захворювань, але необхідно пам'ятати, що зловживати мінеральною водою не варто.

Дуже важливо обирати дійсно якісні мінеральні води для максимальної користі та оздоровлення всього організму. Такі мінеральні води із великим вмістом корисних елементів для зміцнення організму та бадьорості на цілий день, ви можете знайти у нашому інтернет-магазині, завітавши у розділ «Магазин».

Скористайтеся сторінками контакти та зворотній зв`язок.