Користь води для організму: вода у харчуванні, користь води для схуднення

Користь води для організму дуже велика і недооцінювати її роль не можна. Вода є важливим елементом для протікання більшості життєво важливих процесів в організмі людини. Користь води для організму полягає в тому, що без неї неможливі хімічні реакції в організмі, нормальне протікання фізіологічних процесів для забезпечення продуктивної життєдіяльності людини.

Дуже важливо підтримувати правильний водний баланс в організмі, щоб уникнути зневоднення організму і не відчувати недолік рідини, що може призвести до поганого самопочуття і виникнення різних захворювань.

Користь води для організму: чому потрібно пити воду?

polza vodi dlya organizma 1Всім відомо, що організм людини складається на 2/3 з води, а якщо бути більш точними, то в крові міститься 90% води, мозок людини складається на 85% з води, м'язи – на 75% води, кістки на 28% складаються з води. У зв'язку з цим, втрата рідини в організмі впливає на роботу всіх внутрішніх органів, а також організму в цілому, тому користь води для організму дуже велика.

Вода безпосередньо бере участь у теплообміні, розчиненні солей в організмі, «доставляє» корисні речовини до клітин і тканин організму, насичує організм корисними мікро- і макроелементами, в чому величезна користь води для організму. При нестачі рідини в організмі кров згущується, що ускладнює роботу серця, мозку та інших органів, сповільнюється обмін речовин, при цьому викликаючи ті чи інші побічні реакції організму.

Недолік рідини в організмі впливає не лише на внутрішні органи, але також і на зовнішній стан організму – здоров'я шкіри та волосся, що також доводить користь води для організму. Користь води для організму полягає в тому, що вона живить та зволожує шкіру, надаючи шкірі пружність, тонус і зберігаючи при цьому молодість та красу.

У разі зневоднення навіть на 1-2% від маси тіла ми відчуваємо себе втомленими і знесиленими. Часто причиною головного болю є недолік води в організмі. Щоб уникнути проблем, пов'язаних із зневодненням, необхідно вчасно поповнювати запас води в організмі.

Користь води для схуднення: вода у харчуванні

polza vodi dlya organizma 2У процесі зниження ваги велику роль відіграє правильне харчування та користь води для схуднення, а також правильне вживання води для досягнення максимально позитивного ефекту. Користь води для схуднення має величезне значення, завдяки воді в організмі запускається велика кількість процесів, прискорюється обмін речовин, що безпосередньо пов'язано з нормалізацією ваги.

Важливо пам'ятати, що вода потрапляє в організм разом з їжею, як наприклад, із супами або різними напоями, такими як кава, чай, соки і т. п. Найважливіше, що необхідно не забувати вчасно поповнювати нестачу рідини в організмі. Дуже часто ми помилково плутаємо відчуття голоду та спраги. Тому у будь-якому випадку найкращим рішенням є випити склянку води, навіть у випадку, коли нам здається, що ми голодні. Тому що вкрай важко розрізнити ці два стани, і замість того щоб утамувати відчуття спраги, ми часто їмо.

Користь води для схуднення має велике значення при спортивних заняттях, коли організм втрачає велику кількість рідини і потребує її поповнення та відновлення водно-сольового балансу. Тому, якщо ви зібралися на тренування, обов'язково випийте води за кілька годин до тренування. Також при активному зниженні ваги можливі розтяжки, тому користь води для схуднення важлива і в тому, щоб попередити їх.

Користь води для схуднення також полягає і в тому, що вона виводить з організму шкідливі речовини, що накопичилися в процесі життєдіяльності, очищаючи при цьому організм і наповнюючи його життєвими силами та енергією. Тому для хорошого самопочуття і бадьорості на цілий день не забувайте про користь води для організму та обов'язково поповнюйте запас рідини в організмі.

Скористайтеся сторінками контакти та зворотній зв`язок.